Partnerstvo u biznisu

U slučaju da ste se odlučili da pokrenete neki biznis sada pred vama stoje tri krucijalno važne odluke. Potrebno je da pravilno uvidite da li možete da radite sami ili se udružite sa nekim, koji oblik organizacije biznisa ćete koristiti i kako ćete birati savetnike.

Razmislite dobro i detaljno da li ćete početi biznis sa nekim partnerom i napišite na papiru u dve kolone „za“ i „protiv“ sve razloge i situacije koje mogu da se dese. Razlozi za ovu odluku su da postoji određena sigurnost u udruživanju. Dvoje uvek mogu da postignu više od jednog, a ako je u organizaciji troje sposobnih i složnih osoba, tada je uspeh potpuno zagarantovan. U slučaju da vas je dvoje ili više tada nećete morati da drhtite nad svojim biznisom non-stop, neko će sa vama da deli teret odgovorosti i obaveza i imaćete mogućnost da odete na odmor ili uzmete bolovanje. Vaš partner nije samo neko ko će da zarađuje platu, već i neko ko će da se fokusira na to kako da što više profitirate. Isto tako, najbolji rezultati se postižu kada partneri imaju komplementarne sposobnosti. Recimo, jedan je vešt za papirologiju i pregovaranje, a drugi je kreativan i okrenut samom procesu proizvodnje. Naravno, partneri u biznis unose i po deo svog kapitala i tako je i u nesigurnim trenucima opstanak firme zagarantovan.

Pošto svaki biznis mora da ima i izlaznu strategiju, tada će biti potrebno da detaljno prođete zajedno kroz te opcije, i čak se i konsultujete sa advokatom ili nekim biznis stručnjakom. Jer, česte su situacije da jedan partner želi da izađe iz firme, fizički više nije sposoban da radi ili prosto umre, ali takođe može da se desi da i neki član porodice želi da uđe u partnerstvo ili izađe iz njega.

Argumenti protiv partnerstva su takođe brojni. Prvo, moraćete da delite profit ako je biznis uspešan. I naravno da nećete imati potpunu kontrolu, što pogotovo važi ako jedno od vas dvoje ima problem da donese odluke brzo i efikasno. Delićete i društveni uspeh, a partner može da se pokaže kao katastrofalan ako ne ume da se brzo prilagodi zahtevima tržišta i ne ume da pravilno odlučuje.

Zbog svega ovoga budite izuzetno oprezni razmišljajući da li će određena osoba moći da uspešno uđe u vaš biznis. Potrebno je da imate slične radne navike, jer nema ničeg goreg do situacija kada se jedan partner ponaša odgovorno, dok drugi razvlači svoje obaveze ili ih uopšte ne ispunjava, zato što napolju pada kiša pa ne može do banke, zato što ima problem sa taštom i to ga emotivno pogađa da bi sklapao poslove ili je sinoć proveo burno, pa danas nije inspirisan za posao. Možda deluje smešno, ali ovi primeri se previše često dešavaju u praksi i imaju katastrofalne posledice po vođenje poslova.

Potrebno je i da imate slične vizije po pitanju budućnosti, kao i komplementarne sposobnosti, jer dva sanjara ne mogu mnogo da odmaknu, ali jedan sanjar i jedan operativni izvršilac mogu da podignu korporativno carstvo. A ono što je obavezno pre bilo kog formalnog osnivanja firme je da zaključite ugovor sa svojim partnerom ili partnerima i detaljno prođete kroz sve vrste situacija koje mogu da se dese, pa i svađu i smrt, i imate jasnu izlaznu strategiju u slučaju gašenja ili prodavanja firme.