Šminka, kozmetika i tretmani lepote ako ste na budžetu

Ako nemate dovoljno novca, a želite da se šminkate i negujete kao vaše omiljene zvezde, nema potrebe da očajavate i pokoravate se komentarima iz vaše okoline da vam šminka i nije potrebna i da ne gubite vreme. Negovana i sređena žena u bilo kojim godinama je stvar kulture i discipline, ali isto tako negovana žena ne nosi brendove svoje kozmetike na licu, tako da nema potrebe da razmišljate koliko ju je ovaj ili onaj proizvod koštao, jer to na njoj nećete moći ni da naslutute. I to je upravo ono što je vama lično potrebno.

Osnovna stvar nege koji svi dermatolozi i kozmetičarke znaju je pravilna ishrana sa dosta životinjskih masnoća koje su baza za izgradnju kože, dovoljno prirodnog Sunca i dovoljno hidratacije, prvenstveno iznutra. Bez svega ovoga nanošenje basnoslovno skupih preparata će biti samo bacanje novca, jer osnova nije zadovoljavajuća. Ali u slučaju da ste ovo znale i od ranije, vreme je da shvatite kako značajno možete da uštedite billigste kviklån 2018.

Pre nekih dvadesetak godina rađeno je nezavisno istraživanje u Velikoj Britaniji koja pomade za lice ima najbolji efekat. I rezultat je bio iznenađujući. Najboljom se pokazala najobičnija i vrlo jeftina krema koja je mogla da se nabavi u svakom supermarketu. U trenutku objaviljvanja rezultata ovog istraživanja masa Britanki je pohrlila u prodavnice i kupila baš tu pomadu. Dakle, nije sve u ceni i u bombastičnim reklamama. Ovaj rezon treba i vas da vodi prilikom izbora osnovne nege. Nemojte se stresirati ako ne možete da priuštite skupe pomade, uštedite i zabavite se istražujući kako jeftiniji proizvodi utiču na vaše lice.

Ako za nešto zaista treba da izdvojite više novca neka to bude samo kvalitetniji prajmer ili tečni puder, naravno u kombinaciji sa korektorom. Svi ostali praškasti proizvodi su otprilike istog kvaliteta i uopšte nema potrebe da izdvajate bogatstvo za rumenila ili senke u prahu, kada oni najjeftiniji, ali pažljivo izabrani i decentno naneseni imaju isti ili još bolji efekat.

Potrebno je da znate i činjenicu da prilikom izbora olovaka za usne ili oči najbolji svetski šminkeri stalno ističu da su najjeftiniji proizvodi obično i najbolji, za sada iz nepoznatnog razloga. Isto važi i za obične sjajeve za usne, dok ćete po pitanju karmina morati da se vodite testiranjem nye sms lån.

Maskare su posebna priča, pošto umeju da vrtoglavo koštaju, ali i ovde postoji začkoljica. Najjeftinije maskare možda i nisu najbolje po pitanju efekata, ali one koje su u srednjoj kategoriji po pitanju cene nisu ni malo ispod najskupljih. Koristite testere i uvek uzmite besplatne uzorke ako vam ih ponude po parfimerijama. Nije nikakva sramota to što pokušavate da uštedite na šminkanju i kozmetici, to samo govori o tome koliko ste ekonomični i razumni. Uvek je bolje i isplatljivije uložiti u kvalitetniju hranu i eventualno nakit trajne vrednosti, nego na nešto toliko prolazno i manje bitno kao što je šminka.

Ono na čemu ne treba da štedite je vaš osmeh i dobro raspoloženje, jer će vas te karakteristike izdvojiti iz mora neinteresantnih i umornih lica u okolini. A to je na sreću potpuno besplatno i uvek odlično prolazi u bilo kom društvu.